Sabretmek özveri ister....

Sabretmek özveri ister....

Mesajgönderen GÜZ » 07 Tem 2010, 22:56

Kavağın yanında bir kabak filizi boy göstermiş.Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış.Yağmurların ve güneşin etkisi ile mütiş hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacıyla aynı boya gelmiş.Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
-''Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?''
-''On yılda....'' demiş kavak.
-''On yılda mı?'' diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
-''Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak ...''
-''Doğru'' demiş ağaç. ''Doğru!''
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye başlamış sonra yapraklarını düşürmeye. Soğuklar arttıkçada aşağıya doğru inmeye başlamiş.
SormuÅŸ endiÅŸeyle kavaÄŸa:
-''Neler oluyor bana ağaç?''
-''Ölüyorsun...'' demiş kavak.
-''Niçin?'' demiş kabak.
-''Benim on yılda geldiğim yere iki ayda gelmeye çalıştığın için...''

alıntıdır..
Resim
Asalet Boyda değil Soyda olmalı.
İncelik Belde değil Dilde Olmalı.
Doğruluk Sözde değil Özde Olmalı.
Güzellik Yüzde değil Yürekte Olmalı...

Paylaş
Kullanıcı avatarı
GÜZ
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Tüm gönderileri

Re: Sabretmek özveri ister....

Mesajgönderen Admin » 08 Tem 2010, 09:54

Sevgili Güz Çok güzel bir konuyu paylaşmışsınız, herşeyde sabır ve özveri gerkir, tepeden inme ile veya örnekte belirttiğiniz gibi bir yere ne kadar hızlı ve dolaysız çıkılırsa o kada çabuk iner, dolaysıyla her zaman sabır gerekiyor.
teşekkürler
Öyle bir yaşaki, hayat seni kıskansın.
Öyle bir sevki, ölüm sana acısın.
Öyle bir dost ol ki, dostun olmayan utansın...
~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~ ~~~~~~~
Kullanıcı avatarı
Admin
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Tüm gönderileri

Mesajgönderen GÜZ » 08 Tem 2010, 17:55

güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim sayın admin..
Resim
Kullanıcı avatarı
GÜZ
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Tüm gönderileri

Mesajgönderen Wildflower » 08 Tem 2010, 20:58

sabır ,sabır ,sabır ....tek kelimeyle süper bir paylaşım emeğine yüreğine sağlık 8-)
HER ŞEYİN YOK OLDUĞU ANDA BİLE BİR ÜMİT VARDIR... (THALES)
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Wildflower
Moderatör
Moderatör

Tüm gönderileri

Mesajgönderen karadaÄŸlı » 10 Tem 2010, 10:57

Öncelikle şunu belirtmem lezım 7 temmuzda yazdığınız bu anlam yüklü paylaşımı 10 temmuzda okumam için çooook ama çok geç kalmışım ve üç günlük bir zaman kaybı zararım söz konusu olmuştur.

Farklı türden canlıların bir arada yaşadıkları ve coğrafık olarak sınırlanabilir olan alana YAŞAMA BİRLİĞİ tesisi etmek, istek ve mutluluklarımız değilmi. Bir avuç içirisi kadar küçük olan dünyamıza kocaamaaan büyüklükte duygu ve sevgilerimizi sığdırmaya çalışan bizler yani insanlar paylaşımınızda da bahse konu olduğu gibi sabretmeden asla mümkün olmayacaktır.

Bir kaç yol düşünelimki, ve bu yollara birer isim verelim örneğin hayat yolu, sevgi yolu, barış yolu, güzellik yolu, hayallerimizin yolu vs. vs hayatımızda ne kadarda çok yol varmış değilmi sevgili GÜZ aslında biraz düşünürsek acizane hassas yaratılmış olmamıza rağmen nekadarda çok varlıkla mucadele edermişiz. Zaman zaman başardıklarımız olsa bile çoğu kez başarısız oluruz ve bu başarısızlıklarımız çoğunluktadır neden işte en başa döndük sabredemezlik varya kısa zamanda çok şey yapma isteğimiz varya, az emekle çok şey kazanma hırsımız varya, empati yapmadan hep kendimizi farklı görmemiz varya, on yıllık ömrü iki aya sığrmak ieteğimiz var ya tıpkı kabak çiçeğinin yaptığı gibi bu konunun kağıt üzerinde yazmakla anlatmakla yada yorum yapmakla bitmeyecek bir konu olduğu düşüncesindeyim çünkü bana göre bu bir hayat yani doğumla ölüm arası hatta dahada ötesi bir hayat felsefesidir.

herkese bu yolda sağlıklı ve sabırla dolu bir hayat temennisi ile böyle güzel bir konuyu bizlerle paylaşımınızdan dolayı şahsınıza çok çok teşekkürler ediyorum tüm dasbil ailesinin tarafınızdan bizlerle paylaştığınız bu konuyu okumalarını tevsiye ediyorum. basamakları ikişerli üçerli değil tek tek ama sağlam yürümek dileğiyle.
Karadağlı
Kullanıcı avatarı
karadağlı
Moderatör
Moderatör

Tüm gönderileri

Mesajgönderen GÜZ » 10 Tem 2010, 16:10

evet sayın karadağlı yazdıkalrınıza katılmamak mümkün değil... malasefki basamaklar hep birden çıkmaya çalişiyoruz.. sabır özveri ve fadakarlık gibi meziyetleri kaybetmek üzere olduğumuzu hisediyorum:(( tabi bu genelleme .. tüm toplum adına şahıslarla ilgili değil.. sabır ve sebat her şey için gerekli ... aynı temenilerde ben de bulunuyorum ve teşekkür ediyorum.. asıl ben değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum..
Resim
Kullanıcı avatarı
GÜZ
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

Tüm gönderileri

Dön Genel Yaşam

Kimler çevrimiçi